YouTube’dan para kazananlara soğuk duş: 15 Temmuz’da büyük son başlıyor…

YouTube, İş Ortağı Programı’nda Değişiklik Yapacak

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, içerik üreticilerine gelir sağlayan “İş Ortağı Programı” kapsamında önemli değişiklikler yapacağını duyurdu. Şirket, 15 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni politikasıyla orijinal olmayan ve tekrara dayalı içeriklerin para kazanmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Kanallara ‘Dur’ Sinyali

YouTube’un yeni politikası, sürekli aynı türde içerik paylaşan ve üretim bandı gibi çalışan kanalların tespit edilmesini kolaylaştıracak. Bu tür kanallar, para kazanma özelliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak. Ancak YouTube, bu yapay içerik stratejisini değiştirmek isteyen kanallara belirli bir süre tanıyacağını da açıkladı.

Değişiklikle birlikte, orijinal ve otantik video üretmeyen içerik sahipleri önce uyarılacak, içerik stratejilerini değiştirmeleri istenecek. Uyarılara rağmen aynı tarz videolar paylaşılmaya devam edilirse, hesapların askıya alınması ya da programdan tamamen çıkarılması gündeme gelebilecek.

Orijinal İçerik Israrı

YouTube daha önce de “orijinal içerik” üretimini teşvik ettiğini vurgulamıştı. Ancak bazı içerik üreticileri, başkalarının içeriklerini yeniden düzenleyerek ya da otomatik sistemlerle benzer videolar yükleyerek gelir elde ediyordu. Yeni düzenleme, bu boşluğu kapatmayı amaçlıyor.

YouTube’un “seri üretim” ya da “sürekli tekrar eden içerik” tanımı henüz detaylandırılmadı. Ancak genel beklenti, aynı tarz ve yapıdaki videoların otomasyon benzeri şekilde üretilmesini bu kapsama dahil edeceği yönünde.

Detaylar 15 Temmuz’da Açıklanacak

YouTube, değişikliklerin ayrıntılarını 15 Temmuz 2025 tarihinde kamuoyuyla paylaşacak. Orijinal içerik üreten kanallar içinse herhangi bir değişiklik yapılmayacağı vurgulanıyor. Şirket, yeni politikayla daha özgün ve kaliteli içeriklerin ön plana çıkarılmasını hedefliyor.

Related Posts

X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

2030 yılına dikkat çekildi: İşte bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldıracak keşif

Bilim dünyası, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede çığır açabilecek bir gelişmeye sahne oldu. Japon araştırmacılar, tüm kan gruplarıyla uyumlu yapay kan üretmeyi başardı. Bu yenilik, sadece kan nakli alanında değil, virüs ve bakteri kaynaklı hastalıkların bulaşma riskini ortadan kaldırma potansiyeliyle de tıpta devrim yaratabilir.

Roma dönemine ait ayakkabı bilim insanlarını şaşırttı

Arkeologlar, İngiltere’nin kuzeyindeki Magna Roma kalesinde yürütülen kazılar sırasında şaşırtıcı büyüklükte bir deri ayakkabı keşfetti. Yaklaşık 2 bin yıllık olan ayakkabının büyüklüğü, o dönemde devasa ayaklara sahip bir Roma askerine ait olduğunu düşündürüyor.

Milli atıcılar Münih’te mücadele ediyor

Milli atıcıların da katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nın Münih ayağı sürüyor.

TOSFED 2025 Ömer Tolon Sezonu Yenipazar’da koşuldu

2025 Ömer Tolon Sezonu ilk otokros etkinliği olan Aydın Otokros Yarışı, Aydın Otomobil Sporları Spor Kulübü (AYOSK) tarafından Yenipazar’da gerçekleştirildi. Yenipazar Motorsporları Alanı’ndaki parkurda Spor Toto, UMA, Mondial, Fernas ile 4 Renk katkıları ile düzenlenen organizasyonda, 9’u kadın 24 sporcu 5 ayrı kategoride yarıştı.

Yapay zekâ avukatların başını yaktı | Kullanımı da hatalar da gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de davalara hazırlık aşamasında yapay zekâ ürünlerinden faydalanıp başı derde giren avukatlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Peki bütün sorunlara rağmen neden hukukçular ChatGPT ve benzerlerinden vazgeçemiyor? Daha da önemlisi bu işin sonu nereye varacak?