Altına fısıldayan adam İslam Memiş’ten altın yorumu geldi.

Altında Alım Fırsatı

Memiş, ons altında 2.280 dolar seviyesinin ve gram altında 2.380 lira seviyesinin destek olarak devam ettiğini belirtti. Bayram tatili nedeniyle piyasalarda kapalı olacağımız dönemde, serbest piyasalarda gram altının 2.400 lira seviyesinin altında olmayabileceğini vurguladı. Bu seviyelerin yılın son alım fırsatları olduğunu söyleyen Memiş, düşüşlerin kalıcı olmadığını ifade etti.

Yıl Sonu Beklentileri

Memiş, yılın ikinci yarısında doların toparlanacağını ve ons altının 2.600 dolar seviyesine yükselebileceğini öngördü. Bu durumun gram altını da destekleyeceğini belirterek, yılsonunda gram altının 3.000-3.500 lira aralığına çıkabileceğini söyledi.

Kısa Vadede Alım Fırsatları

Altın fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketlerin kısa vadede alım fırsatı sunduğunu belirten Memiş, yeni jeopolitik gerilimlerin yaşanması halinde gram altının ons altına kıyasla daha pozitif ayrışabileceğini kaydetti. Bu nedenle, bayram öncesi dönemin altın alımı için önemli olduğunu vurguladı.

Temmuz Ayı ve Sonrası

Haziran ayının sonunun alım için son dönem olduğunu belirten Memiş, Temmuz ayı itibariyle altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin başlayacağını ve yıl sonuna kadar 2.600-2.700-3.000 dolar seviyelerinin görülebileceğini ifade etti.

Özetle, İslam Memiş’in değerlendirmeleri, altın fiyatlarının yakın gelecekte artış göstereceğini ve Haziran sonu ile Temmuz ayının bu yükseliş için önemli bir dönem olduğunu işaret ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir