IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

IMF ve Dünya Bankası, Avrupa Bölgesi Ekonomileri Hakkında Bilgilendirme Yaptı

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları kapsamında, Avrupa bölgesi ekonomilerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerine ilişkin konuşan Kammer, “Büyüme performansında gördüğümüz olumlu trendler, 2024’ün ikinci yarısında güçlü bir ivmenin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine neden oldu. Tarifeler ve belirsizliklerin etkisini aza indirmek adına önemli bir adım.” açıklamasında bulundu.

Alfred Kammer, Türk hükümetinin enflasyonla mücadele programının ilerlediğini vurgulayarak, ekonomi ekibinin dezenflasyon programını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

Kammer, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, daha sıkı bir maliye politikası uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu adımın ekonominin uzun süreli kırılganlığını azaltacağını ve öngörülemez risklerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını dile getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME TAHMİNLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkiye ekonomisinin bu yılki büyüme tahmini hafifçe yukarı yönlü revize edilirken, gelecek yıl için tahmin sabit kalmıştı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 2,7 büyümesinin ardından 2026’da yüzde 3,2’ye hızlanmasının beklendiği belirtilmişti.

IMF’nin ocak ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyordu. Gelecek yıl için ise büyüme tahmini yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Otomotiv pazarı 2025’e durgun başladı: Satışlar düştü, tahsilatlar zorlaştı

OSS Derneği’nin ilk çeyrek anketine göre, otomotiv satış sonrası pazarı yılın başında daralma yaşadı. Satışlar dolar bazında ortalama yüzde 2,57 gerilerken, sektör temsilcileri ikinci çeyrekten de toparlanma beklemiyor. Alım gücündeki düşüş ve tahsilat problemleri, yeni yatırımları frenliyor.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Tarife savaşında kâr-zarar hesabı

ABD ile süregelen ticaret savaşının belirli sektörlerde ağır ekonomik sonuçlara yol açması, Çin’i bazı gümrük vergilerini gözden geçirmeye itti.

Yabancılar yeniden alım tarafına geçti

Yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 269,1 milyon dolarlık hisse senedi alırken 970 milyon dolarlık DİBS ve 8,4 milyon dolarlık ÖST varlığı sattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir